Weetjes

Wat is een aannemingscontract in regie?

Bij een “aannemingscontract in regie” staat de prijs bij het afsluiten van de overeenkomst niet vast. Je kent het te betalen bedrag pas als de werken volledig zijn uitgevoerd.

Bouwgeschillen x Budget x FAQ

lees meer

Heb je een veiligheiscoördinator nodig?

Telkens wanneer twee of meer aannemers tegelijkertijd of achtereenvolgens werken uitvoeren op een bouwplaats, moet je een veiligheidscoördinator hebben.

FAQ

lees meer

Rookmelders sinds januari 2020 verplicht in alle woningen

In alle Vlaamse woningen moeten sinds begin 2020 rookmelders geïnstalleerd zijn.

Actueel

lees meer

Energiekaart toont hoeveel zonnepanelen en windturbines er in jouw gemeente zijn

Op energiesparen.be/energiekaart kan je bekijken hoeveel zonnepanelen en windturbines er zijn in je gemeente, je provincie en Vlaanderen. Daarnaast vind je er ook terug hoeveel en welke energiecoöperaties actief zijn in je omgeving.

Actueel x Energiezuinig

lees meer

BENO, het informatie- en inspiratiemagazine voor de 'betere renoveerder'

Is je woning aan renovatie toe, doe het dan in één keer goed, en BENOveer in plaats van gewoon te renoveren. Dat is de rode draad doorheen het magazine BENO.

Energiezuinig

lees meer

Hoe 'duurzaam' is de locatie van je woning? Bereken het zelf met de Mobiscore

Na het EPC, het certificaat voor de energieprestaties van een huis, krijgen alle Vlaamse woningen nu ook een 'Mobiscore'. Die geeft aan hoe goed belangrijke voorzieningen bereikbaar zijn vanuit je woning. Maar fiscale of rechtstreeks financiële gevolgen hangen er vooralsnog niet aan vast.

FAQ

lees meer

Overzicht van de energiepremies

Ook in 2020 kan je heel wat premies krijgen voor energiebesparende investeringen in woongebouwen. Alle aanvragen gebeuren via de netbeheerder Fluvius.

Actueel x Budget x Tips

lees meer