Weetjes: Tips

BENOveren is actueler dan ooit

Hoe je woning behalve energiezuinig ook slim, comfortabel, kwaliteitsvol, gezond en aantrekkelijk maken en dat op de meest kosteneffectieve manier? Ontdek de tips in het gratis magazine BENO.

Energiezuinig x Tips

lees meer

IedereenBEN.be lanceert BEN-bouwgids voor kandidaat-nieuwbouwers

De BEN-bouwgids gidst kandidaat-nieuwbouwers door de cruciale keuzes die zij moeten maken om een BEN-huis te realiseren. Dit begint met een goed geïsoleerde bouwschil, gecontroleerde ventilatie voor een goede luchtkwaliteit, minimaal energieverbruik en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen om te voldoen aan de noden van de woning.

Actueel x Energiezuinig x Tips

lees meer

Is het nog altijd interessant om je bouwproject nu uit te voeren?

Hoe herken je een goeie aannemer? En waarom is het nog altijd interessant om je bouwwerken nu uit te voeren, ook al stijgen de prijzen voor bouwmaterialen. Jean-Pierre Waeytens van Bouwunie vertelt je er alles over.

Actueel x Tips

lees meer

Hoe herken je een goede aannemer?

Bouwproblemen voorkomen is beter dan ze achteraf te moeten rechtzetten. Ga dus resoluut voor een vakman en een goed contract.
Onze checklist helpt je bij je zoektocht.

FAQ x Tips x Vakbekwaamheid

lees meer

Tips om bouwen betaalbaar te houden of te maken

Een aantal vuistregels om de kostprijs van je werken beter in te schatten en waar het kan, te beperken.

Budget x Tips

lees meer

Asbest ... ook in jouw huis?

Iedereen die te maken heeft met verbouwing, afbraak, herstelling van woningen kan in aanraking komen met asbest. Sinds enige tijd mogen geen asbesthoudende materialen meer worden geproduceerd en verkocht. Nochtans was asbest vroeger een heel populaire grondstof voor duizend-en-een producten en bouwmaterialen.

Tips

lees meer

Gezond ventileren en verluchten

Ventileren is een absolute noodzaak voor een gezonde woning. Sinds 2006 is een ventilatiesysteem zelfs verplicht voor nieuwbouw en grote verbouwingen.

Tips

lees meer

Grondig renoveren loont!

Je wil renoveren, maar je ziet op tegen het uitpluizen van offertes, het zoeken naar een geschikte aannemer of het uitvlooien van de mogelijke premies? Laat je niet afschrikken! Grondig renoveren loont en hoeft zeker niet moeilijk te zijn.

Actueel x Tips

lees meer

BENOveren: wat, waarom en hoe?

Gewoon renoveren is passé. Wie verstandig is, ‘BENOveert’: renoveert beter. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde.

Tips

lees meer

Tips voor uw kranen en waterleidingen bij dooi

Als het na een periode van strenge vorst gaat dooien, is het verstandig extra te letten op mogelijke waterlekken in huis. Controleer vooral onverwarmde vertrekken en vergeet de buitenkraan niet.

Tips

lees meer

Hoe gebruik je je verwarmingsinstallatie op een energiezuinige en comfortabele manier

In heel het verhaal van energiegebruik neem je 3 stappen: beperk je energievraag, gebruik hernieuwbare energiebronnen en gebruik fossiele brandstoffen, zoals gas en mazout zo efficiënt en 'schoon' mogelijk.

Energiezuinig x Tips

lees meer

Maak je verwarming winterklaar

De late zomer-begin herfst is het uitgelezen moment om je verwarmingsinstallatie in optimale conditie te brengen. Een correct geplaatste en goed onderhouden installatie heeft een hoger rendement waardoor de vervuiling en het verbruik, en dus de energiefactuur, dalen. Ook het risico op CO-vergiftiging daalt.

Actueel x Energiezuinig x Tips

lees meer

Veilig en zuinig je huis verwarmen

De Vlaamse overheid biedt op haar website veiligverwarmen.be nuttige tools aan over het nazicht en het onderhoud van je verwarming. Zo hou je het veilig en zuinig.

Tips

lees meer

Met of zonder architect?

Voor heel wat renovaties en voor alle nieuwbouwprojecten moet je een beroep doen op een architect. Maar de hulp van een architect is ook voor andere zaken nuttig.

FAQ x Tips

lees meer

Wat is het belang van een plaatsbeschrijving?

Klant en aannemer hebben er alle belang bij om via de plaatsbeschrijving aan te tonen hoe de situatie eruit ziet, voor en na de uitvoering van de werken.

Bouwgeschillen x FAQ x Tips

lees meer