IedereenBEN.be lanceert BEN-bouwgids voor kandidaat-nieuwbouwers

Nieuwbouwwoningen en -appartementen in Vlaanderen zijn verplicht BEN. Dit impliceert dat de woning moet voldoen aan strikte voorwaarden, waaronder een E-peil lager dan of gelijk aan E30, een S-peil lager dan of gelijk aan S28, specifieke Umax-eisen voor constructiedelen, beperkt risico op oververhitting, verplichte ventilatievoorzieningen, en een minimumaandeel hernieuwbare energie.


Lijkt dit ingewikkeld of moeilijk haalbaar? Op het eerste zicht misschien wel. Daarom stelt IedereenBEN.be de BEN-bouwgids voor.

Wat vind je in de BEN-bouwgids?

De BEN-bouwgids begint met een heldere uitleg van wat BEN-bouwen omvat, waarbij aspecten zoals E-peil, isolatie, ventilatie, energieverbruik en hernieuwbare energie worden belicht.


Vervolgens gidst de BEN-bouwgids kandidaat-nieuwbouwers door de cruciale keuzes die zij moeten maken om een BEN-huis te realiseren. Hierbij wordt benadrukt dat BEN-bouwen begint met een goed geïsoleerde bouwschil, gecontroleerde ventilatie voor een goede luchtkwaliteit, minimaal energieverbruik en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen om te voldoen aan de noden van de woning.


Via 10 verschillende artikels helpt de BEN-bouwgids aspirant-bouwers om de juiste keuzes te maken voor hun nieuwe woning en zo hun energieverbruik en CO2-uitstoot te minimaliseren.

Interactief E-book op weg naar BEN

De BEN-bouwgids is beschikbaar op www.IedereenBEN.be.

 

Het is een interactief e-book dat kandidaat-nieuwbouwers door het BEN-bouwproces leidt. Naast advies en handige tips bevat het klikbare beelden en links naar meer gedetailleerde informatie online.


Franstalige kandidaat-nieuwbouwers in Wallonië kunnen Le Guide de Construction Q-ZEN verkrijgen via www.ConstruireQ-ZEN.be.