Weetjes: Energiezuinig

BENOveren is actueler dan ooit

Hoe je woning behalve energiezuinig ook slim, comfortabel, kwaliteitsvol, gezond en aantrekkelijk maken en dat op de meest kosteneffectieve manier? Ontdek de tips in het gratis magazine BENO.

Energiezuinig x Tips

lees meer

IedereenBEN.be lanceert BEN-bouwgids voor kandidaat-nieuwbouwers

De BEN-bouwgids gidst kandidaat-nieuwbouwers door de cruciale keuzes die zij moeten maken om een BEN-huis te realiseren. Dit begint met een goed geïsoleerde bouwschil, gecontroleerde ventilatie voor een goede luchtkwaliteit, minimaal energieverbruik en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen om te voldoen aan de noden van de woning.

Actueel x Energiezuinig x Tips

lees meer

Hogere Mijn VerbouwPremie voor warmtepompen wordt verlengd voor aanvragen tot eind 2025

De verhoogde premie voor lucht-water warmtepompen (basispremie 3000 euro) en hybride warmtepompen (basispremie 2000 euro) zou terugvallen naar respectievelijk 2250 en 1500 euro vanaf 2024. Dat wordt nu eind 2025.

Actueel x Budget x Energiezuinig

lees meer

Renovatieverplichting voor woningen en appartementen

Wie vandaag een huis of appartement met EPC-label E of F koopt, is verplicht om binnen de vijf jaar een energierenovatie uit te voeren, zodat het label minstens op D aftikt. Het is wel nog beter om meteen voor een label B of A te gaan.

Actueel x Energiezuinig

lees meer

Maak je huis nu al klaar voor de toekomst: je verwarming

Met de 3de golf van de campagne 'Mee met de stroom' wil het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) gebouweigenaars sensibiliseren om met een ruime blik op de toekomst hun verwarmingssysteem te bekijken. Dat is goed voor het klimaat en je portemonnee.

Actueel x Energiezuinig

lees meer

Hoe gebruik je je verwarmingsinstallatie op een energiezuinige en comfortabele manier

In heel het verhaal van energiegebruik neem je 3 stappen: beperk je energievraag, gebruik hernieuwbare energiebronnen en gebruik fossiele brandstoffen, zoals gas en mazout zo efficiënt en 'schoon' mogelijk.

Energiezuinig x Tips

lees meer

Maak je verwarming winterklaar

De late zomer-begin herfst is het uitgelezen moment om je verwarmingsinstallatie in optimale conditie te brengen. Een correct geplaatste en goed onderhouden installatie heeft een hoger rendement waardoor de vervuiling en het verbruik, en dus de energiefactuur, dalen. Ook het risico op CO-vergiftiging daalt.

Actueel x Energiezuinig x Tips

lees meer

Bereken het rendement van je zonneboiler

Met een zonneboilerinstallatie kan je op jaarbasis maar liefst 60% besparen op de energie die nodig is voor de verwarming van je sanitair warm water

Budget x Energiezuinig

lees meer

Het weerbericht groene energie op tv en energiesparen.be

Alle regionale zenders in Vlaanderen zenden een weerbericht groene energie uit. Wekelijks kan je bekijken hoeveel de zonnepanelen, zonneboilers en windturbines in jouw provincie de afgelopen week hebben opgebracht.

Energiezuinig

lees meer

Wat zijn nu precies duurzame materialen?

Om duurzaam te kunnen bouwen of renoveren, zijn duurzame materialen nodig. Maar wat is dat precies? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Bij de keuze van duurzame materialen zijn er namelijk verschillende milieuparameters van belang.

Energiezuinig x FAQ

lees meer

Duurzaam bouwen: wat is dat?

Duurzaam bouwen is zodanig bouwen dat je optimaal gebruik maakt van ruimte, energie, water en materialen. Wil je duurzaam bouwen, dan moet je dus aan deze vier voorwaarden voldoen.

Energiezuinig x FAQ

lees meer

Energiekaart toont hoeveel zonnepanelen en windturbines er in jouw gemeente zijn

Op energiesparen.be/energiekaart kan je bekijken hoeveel zonnepanelen en windturbines er zijn in je gemeente, je provincie en Vlaanderen. Daarnaast vind je er ook terug hoeveel en welke energiecoöperaties actief zijn in je omgeving.

Actueel x Energiezuinig

lees meer

BENO, het informatie- en inspiratiemagazine voor de 'betere renoveerder'

Is je woning aan renovatie toe, doe het dan in één keer goed, en BENOveer in plaats van gewoon te renoveren. Dat is de rode draad doorheen het magazine BENO.

Energiezuinig

lees meer